51 Yıl Sonra Kıbrıs Anıları

Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Ahmet Diril: 51 Yıl Geçmesine Rağmen Unutamıyorum

71 yaşındaki gazi Ahmet Diril, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Temmuz ve 14 Ağustos 1974’te düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı’na katılarak 6,5 ay görev yaptı. Evli, 4 çocuk ve 5 torun sahibi Diril, o günleri unutamıyor.

O günleri hiç unutamayan Diril, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi’nin başkanlığını yürütüyor ve gazilere destek oluyor. Aynı zamanda seminer ve konferanslarda hatıralarını gençlerle paylaşarak Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemini anlatıyor.

Harekattan önce Kayseri Hava İndirme Tugayı’nda paraşütçü çavuş olarak görev yaptığını belirten Diril, Kıbrıs’a Erkilet Havalimanı’ndan atladığını ve harekatın dünyada benzerine rastlanmayan bir şekilde gerçekleştiğini ifade etti. Harekatın zorluğuna rağmen Türkiye’nin yüz akıyla çıktığını vurgulayan Diril, “Bu vatanın sınırları kanla çizilmiştir, asla geri dönüş olmaz” dedi.

Diril, vatanseverliğini vurgulayarak, “Eşimizden, işimizden, aşımızdan vazgeçebiliriz ama vatanımızdan asla vazgeçmeyiz. Bugün olsa yine paraşütle atlarım. O ruhu taşıyorum” şeklinde konuştu.

Related Posts

Geyve Belediye Başkanı Yıldız Bilecik’te kaza geçirdi

Bilecik’te kamyonetin otomobille çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, Sakarya’nın Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi yaralandı.

Mersin’de sağanak yağış sele neden oldu

Mersin’in Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan sağanak yağış, dere taşkınlarına yol açarken, bazı arı kovanları da sel sularından zarar gördü.

Bahçeli’den Altan Öymen için başsağlığı mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Altan Öymen’in hayatını kaybetmesinin ardından başsağlığı mesajı yayımladı.

Husumetlisini namaz kılarken boğazını keserek öldürdü

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir şahıs, husumetli olduğu kişiyi camide namaz kıldığı esnada boğazını keserek öldürdü.

Eskişehir’de Otobüs Devrildi: 2 Yaralı

Tepebaşı’nda otobüs devrildi, iki yolcu hafif yaralandı. Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.

Hadise’nin dansı soruldu, Nükhet Duru tarafını belli etti

Harbiye konserinde sergilediği cesur dans koreografisiyle gündeme gelen Hadise’nin performansı, Nükhet Duru’ya da soruldu. Usta sanatçı, doğrudan Hadise’yi yorumlamaktansa tercihini ortaya koydu: “Ülkemizde yıllardır çok iyi bir şov yıldızı var, ben Hande Yener’i seçerim” diyerek tarafını belli etti.