Hindistan’da terörist saldırı: Maoistler vurdu

Maoist Terör Grubunun Saldırısında 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Chhattisgarh eyaletinde meydana gelen bombalı saldırıda 8 polis memuru ve 1 sürücü hayatını kaybetti. Polis yetkilileri, saldırının Pazartesi günü Bijapur bölgesinde gerçekleştiğini ve saldırıya uğrayan polis aracında yolculuk yapanların hedef alındığını belirtti.

Chhattisgarh ve çevresindeki eyaletler, Maoist terör örgütlerinin etkisi altında uzun yıllardır kalmaktadır. Ancak, son yıllarda Maoistlerin faaliyet gösterdiği alanların azaldığı gözlemlenmektedir. Güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar devam ederken, son operasyonlarda birçok terörist öldürüldü.

Maoist terör grubu, Çinli lider Mao Zedong’un komünist ideolojisini benimseyerek hükümete karşı gerilla tarzı bir savaş yürütmektedir. Grup, yoksul Hintli çiftçiler ve topraksız işçilerin toprakları üzerinde daha fazla hak iddia etmekte ve büyük madencilik şirketlerinin işlettiği madenlerden daha fazla pay almayı amaçlamaktadır.

Related Posts

Bursa’da feci kaza: 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı

İznik ile Orhangazi ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunda iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

121 ihale hapislik 473 ihale seyirlik

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı, sicil kabarık ve AKP’li belediyeyle dolu. İtirafçı olarak verdiği ifadelerle CHP’li belediye başkanlarını tutuklatan Aziz İhsan Aktaş, 15 yılda 594 ihale aldı, 121’i CHP’li, 473’ü AKP’li belediyelerden.

Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısı 162’ye yükseldi

İsrail’in işgali altındaki Gazze’de açlık nedeniyle ölenlerin sayısı 92’si çocuk 162’ye yükseldi.

Bodrum’da maki yangını

Muğla’nın Bodrum ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. Yangına 2 uçak, 1 helikopter ve çok sayıda kara ekibiyle müdahale ediliyor.

Gazze’de bir bebek daha hayatını kaybetti

Yerel sağlık yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Han Yunus şehrindeki Nasır Tıp Merkezi’nde iki yaşındaki Ahmed Semir Abdulal, ciddi beslenme yetersizliği sebebiyle hayata veda etti. Refah’tan Han Yunus’un batısındaki Mevasi mıntıkasına …

Üniversite kontenjanlarında düşüş

Üniversite programları ve kontenjanlarının yer aldığı ön tercih kılavuzu yayımlandı. 4 yıllıkta kontenjan 50 bin azaldı, iki yıllıkta ise yüzde 25 düştü. Haber: Öykü Tüccar