Fitch, Avusturya’nın kredi notunu düşürdü

Avusturya Kredi Notu Görünümü Negatif olarak Değişti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Avusturya’nın uzun dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notunu “AA+” olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü “durağan”dan “negatif”e revize etti.

Fitch tarafından yapılan açıklamada, ülkenin mali ve makroekonomik görünümünde belirgin bir bozulma yaşandığına dikkat çekildi. Ayrıca, 2024 yılında gerçekleştirilecek parlamento seçimlerinin ardından ortaya çıkabilecek siyasi belirsizliklerin, mali ve ekonomik politikaların oluşturulmasını daha karmaşık hale getirdiği vurgulandı.

Açıklamada, 2020 yılından bu yana uygulamaya konulan gelir ve harcama önlemlerinin Avusturya’nın mali kapasitesini pandemi öncesine kıyasla daralttığı belirtildi. Bu durumun, ülkenin kredi görünümünün “negatif”e çekilmesinde etkili olduğu ifade edildi.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Çin’den düşük enflasyon hamlesi: Sert fiyat düşüşleri denetleniyor!

Çin ekonomisi deflasyon baskıları altında zorluk yaşıyor. Hükümet, aşırı fiyat indirimlerine karşı yeni düzenlemelerle piyasa istikrarını sağlamayı hedefliyor. Bu gelişmeler, küresel ekonomik dengeleri de etkiliyor.

Turizmde işçiye tatil yok: Yeni teklifle fazla mesai ücreti de gidiyor

halktv.com.tr – Özel Haber Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 30 Haziran 2025 tarihinde sunulan 2/3186 esas numaralı “Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, çalışma hayatını doğrudan …

‘Çok fazla genel müdür’ var diyen banka 230 kişiyi işten çıkaracak

Hollandalı finans devi ING, üst düzey yöneticilerin sayısının fazlalığını neden göstererek toptan bankacılık bölümünde 230 pozisyonu kapatma kararı aldı.

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Harcamaya takip fırsatçılara ceza

Ekonomi yönetimi kamuda uygulanması planlanan tasarruf tedbirlerini yapay zeka ile sıkı takibe alırken, diğer taraftan fahiş fiyat uygulamalarına art arda milyonluk cezalar kesiyor.

Sektör temsilcileri İstanbul’a yapılacak kiralık sosyal konut hamlesini değerlendirdi

İstanbul’da hayata geçirileceği açıklanan kiralık sosyal konut projelerinin kira fiyatlarını dengeleyeceğini belirten sektör temsilcileri, bu adımın son derece yerinde olduğunu bildirdi.