Yusufeli halkı yedi kez yerleşim merkezi değiştirdi: Ekonomik krizi dile getirdi

Yusufeli Halkı, Yeni Yerleşim Alanında Zor Günler Yaşıyor

2022 yılının Ekim ayında, Yusufeli Barajı projesi nedeniyle evlerinden koparılan Yusufeli halkı, yeni yerleşim yerlerinde yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekiyor.

Yeni Yerleşim Alanı, Eskiş Gibi Değil

Yusufeli’nin Tekkale köyünden olan 62 yaşındaki Hikmet Taşçı, “Yusufeli halkı olarak yıllardan beri barajın yapılacağı söylentilerini duyuyorduk ve sonunda gerçekleşti. Doğduğumuz topraklardan koparıldık. Yeni yerleşim yerine alışmak zor olsa da, çocukluğumda burada çobanlık yapmıştım. Ancak eski yerleşim yerinin özlemini çekiyoruz” şeklinde konuştu.

Ekonomik Zorluklar ve İstimlak Paraları

Taşçı, yeni yerleşimdeki ekonomik zorluklara dikkat çekerek, “Gelecekte burası gelişebilir ama şu anda halkın durumu kötü. İnsanlar, istimlak paralarıyla geçimlerini idame ettirmeye çalışıyorlar. Ancak bu paralar tükenince ödeme zorlukları başlayacak ve Yusufeli halkı daha da zor durumda kalacak. Şu an maalesef kimse bunun farkında değil” dedi.

Siyasi Deneyim ve İşletmelerin Kapanması

20 yıl boyunca aktif siyasette bulunduğunu ve MHP İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Taşçı, ekonomik sıkıntılarını dile getirerek, “Şu anda istimlak paralarıyla geçiniyorum. Ancak bu süreç sürdürülemez bir hal aldı. İnsanlar iş yerleri açtılar ancak zamanla kapatmak zorunda kaldılar. Bahar aylarında işler açılacak olsa da bazıları bu süreci atlatacak, ancak bazıları zor durumda kalacak” ifadelerini kullandı.

Yusufeli Halkının Geleceği Karamsar

Yusufeli halkının geleceği konusunda endişeli olan Taşçı, “Allah yardım etsin, Yusufeliler zor günlerle karşı karşıya” dedi.

Eski ve Yeni Yusufeli’nin Ekonomik Durumu

Bir diğer bölge sakini Bilgehan Demirkıran ise eski Yusufeli’nin bereketinin yeni yerleşim yerinde olmadığını dile getirdi. Demirkıran, “Esnafın paylaşımlarından anlaşılacağı üzere burada eski Yusufeli’nin bereketi yok. Gelecekte ödemeler başladığında durumun daha da kötüleşeceğini biliyoruz. Şu an bile işler kötü gidiyor” şeklinde konuştu.

Yerel Ekonomik Sorunlar ve Eski Yerleşim Yerinden Ayrılan Para

Demirkıran, köylerinden çıkacak olan paraların Yusufeli’nde kalmayacak olmasının yerel esnafa büyük zorluklar yaşatacağını belirterek, “Ev ve iş yeri sıkıntısı yaşayanlar var. Ancak işlerin aksaması nedeniyle bazı iş yerleri kapanıyor. Genel anlamda ülkede yaşanan zorluklar burada daha belirgin. Çabalarımıza rağmen sesimizi duyuramadık” diye konuştu.

Related Posts

23 yaşındaki gençten dilekçe: 500 bin imza topladı

Fransa’da 23 yaşında bir genç, yeni tarım yasasını protesto etmek için başlattığı imza kampanyasına 500 binden fazla imza topladı.

Simpsonlar haklıysa 2025’i herkes unutmak isteyecek

Gerek yaratıcı mizahı ve uzun ömrüyle; gerekse ‘gelecek tahminleriyle’ sık sık gündeme gelen Simpsonlar’ın tahminleri doğruysa 2025, hepimizin unutmak istediği bir yıl olarak tarihe geçecek…

Yasin Yazıcı’dan İki Önemli Derece

LGS ve YKS’de derece elde eden Yasin Yazıcı, eğitimde disiplinin önemine vurgu yaptı.

CHP’den ‘milli güvenlik’ değerlendirmesi: TSK’nın siyasi müdahalelerden arındırılması ve 15 Temmuz sonrası yapılan yapısal değişikliklerin gözden geçirilmesi sağlanmalı

CHP’den ‘milli güvenlik’ değerlendirmesi: TSK’nın siyasi müdahalelerden arındırılması ve 15 Temmuz sonrası yapılan yapısal değişikliklerin gözden geçirilmesi sağlanmalı

İpsala’da Halkla Buluşma ve Aşure İkramı

İpsala Müftülüğü, yeni eğitim dönemi ve aşure etkinliği düzenledi. 2500 kişiye aşure dağıtıldı.

Abdullah Gül’ün eşinin çantası İngiltere’de gündem oldu

Oxford Üniversitesi bünyesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi (OCIS), 40. kuruluş yıl dönümünü görkemli bir etkinlikle kutladı. İngiltere’deki yerleşkede düzenlenen programa, dünyanın dört bir yanından akademisyenler, kanaat önderleri ve devlet temsilcileri katıldı. Türkiye’den ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün katılımı dikkat çekti.