Kayyum atamalarında dikkat çeken ayrıntı: Yine aynı kadro hedefte

Şişli Belediyesi’nde Kayyum Atamasıyla İlgili Şok Gelişmeler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik Kent Uzlaşısı operasyonu kapsamında kayyum atanarak göreve getirilen Şişli Belediyesi’nde, tepki çeken yeni bir gelişme yaşandı.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan‘ın yerine kayyum olarak atanan Cevdet Ertürkmen, belediye başkan yardımcıları Hakan Karademir ve Şeref Can Ayata’yı görevden aldı.

Ertürkmen, görevden alınan Karademir ve Ayata’nın yerine AKP’li Hüseyin Kömekçi‘yi getirdi. Kömekçi, Kadıköy İmam Hatip Lisesi ve Marmara Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi mezunu olup, AKP’li Şadi Yazıcı’nın Tuzla Belediye Başkanlığı döneminde Özel Kalem Müdürlüğü ile Belediye Başkan Yardımcılığı yapmıştı.

(Şeref Can Ayata)

Görevden alma işleminden kısa bir süre sonra, Karademir ve Ayata’nın belediyenin resmi sitesindeki bilgilerinin kaldırıldığı gözlemlendi.

Geçmişleri Dikkat Çeken Şahıslar!

Öte yandan görevden alınan Karademir ve Ayata’nın geçmişleri dikkat çekici. Daha önce Beylikdüzü Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Eski Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Hakan Karademir, “İstanbul’un muhafızları” olarak tanımlanan ve “ranta karşı kamucu, eşitlikçi” yaklaşımı savunan Şehir Plancılarının arasında yer alıyordu.

(Hakan Karademir)

Karademir, üniversite öğrenciliği döneminden beri Resul Emrah Şahan, Tayfun Kahraman ve Gürkan Akgün ile beraber hareket ederken, Şişli’deki ranta karşı mücadelede öne çıkan isimlerden biriydi.

Sistem ve bilgi güvenliği, sunucu sanallaştırma ve e-dönüşüm alanlarındaki uzmanlığıyla bilinen Ayata ise Silivri Belediyesi’ni eBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ve Dijital Arşiv altyapılarını tamamlayan; Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) üzerinden elektronik imzalı tebligat yapan ilk belediye haline getiren çalışmaları yönetti. Dijital imar durumu uygulamasını geliştirerek E-İMAR ve e-RUHSAT sistemlerini Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçiren Ayata, İETT’de Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı döneminde ise İETT’nin TS EN ISO 27701 kalite belgesi alan ilk kamu kurumu olmasını sağlamıştı.

Related Posts

Galatasaray, Sezon Hazırlıklarına Devam Ediyor

Galatasaray, 2025-2026 sezonu antrenmanlarına başladı ve Avusturya’ya hareket etti.

İskenderun’da Yıkılan Cami Yeniden Açıldı

Hayırsever Uğur Ağça’nın desteğiyle İskenderun’da yıkılan cami yeniden inşa edilip açıldı.

Kütahya’da üfürükçülere operasyon

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde büyücü-muskacı-üfürükçü olarak bilinen dolandırıcılara yönelik düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Hakan Çalhanoğlu İçin Fenerbahçe’den Atağa Geçildi

Fenerbahçe, Hakan Çalhanoğlu için Inter’e 20 milyon Euro teklif edecek ve oyuncuya kaptanlık verecek.

Manisa FK, Dino Arslanagic ile yolları ayırdı

Manisa Futbol Kulübü, Belçikalı stoper Dino Arslanagic ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

Amasya’da halk eğitimi merkezindeki kursta işaret dili “kamyon arkası yazılarıyla” öğretiliyor

Amasya Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan kursta 25 kursiyer, işaret dilini öğreniyor.