Garibana şahin yandaşa kuzu

Vakıfbank, Kredi Garanti Fonu Aracılığıyla 64 Milyar Liralık Kredi Toplam 85 Firmadan Geri Alamadı

Vakıfbank, Kredi Garanti Fonu aracılığı ile toplamda 64 milyar liralık kredi verdiği 85 firmadan geri ödeme alamadı. Firmalar borçlarını ödemediğinde Garanti Fonu da bu durumu ‘’Banka eksik işlem yapmış’’ diyerek kredileri üstlenmedi. Banka hesapları ve Sayıştay raporunda kodlanan firmalardan toplamda 64 milyar lira geri alınamıyor.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Vakıfbank Genel Müdürüne Sert Sorular Yöneltti

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Vakıfbank Genel Müdürü Serdar Üstünsalih’e, ‘’Bin lira kredi kartı borcu olan vatandaşlara icra gönderiyorsunuz. Garibana şahin muamelesi yaparken, yandaş firmalara kuzu oluyorsunuz. Bu imtiyazlı firmalar kimler?” diye sordu. Tahtasız, TBMM KİT Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, vatandaşların borç batağında olduğunu ve icra dosyalarının her geçen gün arttığını belirtti.

  • 143.6 Milyar TL Kredi Kullandırıldı

“Vakıfbank, 2017 yılından bu yana Kredi Garanti Fonu aracılığıyla toplamda 143.6 milyar TL kredi kullandırdı. Bu krediler arasında yer alan 85 firma, toplamda 64 milyon TL kredi kullanmış ama geri ödeme yapmamıştır. Bankanın hatalı işlemleri nedeniyle Kredi Garanti Fonu, bu kredileri üstlenmemektedir. Sorumlularla ilgili olarak Sayıştay raporunda soruşturma açılması talep edilmektedir. 85 firma için bilinçli olarak hataya düşülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulmaktadır. Gariban vatandaşın bin liralık kredi kartı borcu için icra işlemi başlatan banka, bu kadar büyük miktarlardaki borçlarla ne yapıyor? Garibana şahin, iktidarın yakın olduğu firmalara kuzu kesilmektedir.”

İşte Mysterious Company’den Özgür Karabat

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Sayıştay’ın bulguları üzerine gizemli bir firma hakkında şunları söyledi: “Sayıştay raporunda belirtilen 10 milyar 546 milyon liralık kredi var. Bu kredi, Erzurum şubesinden kullandırılan bir kredi olarak bilinmektedir. Başlangıçta 300 milyon dolar karşılığı orta vadeli kredi verilen firmanın, yükümlülüklerini yerine getirememesi sonucunda tekrar yeni bir kredi alması dikkat çekicidir. Bu durumda şirketin 10 milyar lira civarında borcu olduğu düşünüldüğünde, piyasalarda bilinmemesi ne kadar normaldir?”

Related Posts

AKP’nin ihalelerini kapan Aziz İhsan Aktaş iflasın pençesinde. CHP’li 6 belediye başkanını tutuklatmıştı

CHP’li belediye başkanlarına yönelik operasyonlarla gündeme gelen Aziz İhsan Aktaş’ın taşımacılık ve akaryakıt şirketleri mali krizde. İçkale Taşımacılık ve Elif LPG, toplam 3.8 milyar TL borçla konkordato başvurusu yaptı. Aktaş’ın şirketlerinin …

İslam Memiş’ten altın için ‘perşembe’ uyarısı: Önümüzdeki 6 ay içinde…

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına işaret ederek, “Önümüzdeki 6 ayda mevduat faizleri altın, gümüş ya da kripto kadar kazandırmayabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Altın fiyatlarında tarihi rekor… Borsa hız kesmiyor… Dolar, euro ve sterlinde son durum

Gram altın fiyatı bugün tarihi rekorunu kaydetti. Borsa İstanbul’da BIST 100 edeksi yükselişini sürdürüyor. Dolar ve sterlin TL karşısında yükselmeye devam ederken, euro dengeli bir seyir izliyor.

Müzik devi borsaya gizli başvurudu: Halka arz oluyor!

Dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan Universal Music Group (UMG), ABD’de ikincil halka arz sürecini başlatmak üzere harekete geçti. Halihazırda Amsterdam Borsası’nda işlem gören şirket, New York Borsası’na (NYSE) giriş yapmak için ABD …

Vodafone Business ile Hızlı Servis Markalarına Dijital Dönüşüm

Vodafone Business, PizzaLazza ve Saloon Burger’in dijitalleşme süreçlerine katkı sağladı.

Tekstil sektöründe alarm: 6 ayda 300 şirket konkordato ilan etti

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, yılın ilk yarısında 300’e yakın tekstil ve hazır giyim firmasının konkordato ilan ettiğini belirterek, bu sürecin tedarik zincirinde domino etkisi yarattığını vurguladı. Öksüz, konkordatonun yalnızca banka ve kamu borçlarını kapsaması, piyasa borçlarının ise korunması gerektiğini söyledi.