Son dakika: Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor: 4 aylık zam oranı kesinleşti

TÜFE Nisan Ayında %3 Arttı, Emeklilere Gelecek Zam Oranı Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık bazda %3 artarak yükseldi. Yıllık enflasyon ise %37,86 ile son 40 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu verilerle birlikte memur ve emeklilerin hak kazanacakları 4 aylık zam oranı da netlik kazandı.

Emeklilere Kesinleşen Zam Oranı

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, “Şu anda %13,36 zam farkı bulunmaktadır. Zam süreci için elimizde henüz iki ay daha bulunmaktadır. Mayıs ve haziran aylarında da dikkate alındığında, toplamda %15-16 oranında bir artış bekliyoruz. Ayrıca kira artışları da 12 aylık ortalamaya göre değerlendirilmektedir. Mayıs ayında yapılacak olan artış oranının %48,73 olması beklenmektedir.” şeklinde konuştu.

Nisan ayındaki enflasyon rakamlarının beklentilerin biraz üzerinde gerçekleştiğini belirten Bayram, eğer nisan ayında %2 civarında bir enflasyon farkı oluşursa yıl sonunda %24’lük bir enflasyon düzeyine ulaşılacağını öngördü. Bu durum, memurlar, emekliler ve asgari ücretlileri belirsizliğe sürüklemiştir.

Emekli ve memurlara yapılan %30’luk asgari ücret zammının da etkisiyle, 4 ayda %13,36’nın eridiğine dikkat çeken Bayram, asgari ücrette iyileştirmenin yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, “SSK ve Bağkur emeklileri için 4 aylık enflasyon farkı %13,36, memurlar için ise %12,29 olarak gerçekleşti. Bu rakamlara mayıs ve haziran enflasyon verileri de eklenerek zam oranları belirlenecektir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

TOGG Almanya’da 700 bin lira daha ucuz

Yerli otomobil TOGG T10X, Türkiye’deki fiyatından 700 bin lira ucuz olarak 31.280 eurodan (1 milyon 663 bin TL) Almanya’da satışa sunulacak.

Türkiye Balıkçı Gemisi İhracatında Dünya Şampiyonu

Türkiye, son 3 yıldır balıkçı gemisi ihracatında dünya şampiyonu olduğunu duyurdu.

Mut’ta beyaz altın hasadı başladı: Almanya ve Dubai kapış kapış alıyor, taneyle satılıyor

Mersin’in Mut ilçesinde hasadına başlanan “Mut beyazı” incir, hem iç piyasada hem de ihracatta yüksek fiyatla alıcı buldu. Özellikle Almanya ve Dubai gibi ülkelere gönderilen ürünler, tanesi 20 TL’den ihraç edilmeye başlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Türkiye’nin yenilenebilir enerji gücü arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Türkiye’nin yenilenebilir enerji gücü arttı

Dev batarya anlaşmasında sır perdesi: Tesla iddiası gündemde

Güney Koreli LG Energy Solution, ismi verilmeyen büyük bir kurumsal müşteriyle 4,3 milyar dolarlık batarya tedarik sözleşmesi imzaladı. 2030 yılı sonuna kadar geçerli olacak hatta 7 yıla kadar uzatma ihtimalinin olduğu anlaşmanın detayları gizlenirken, Reuters söz konusu müşterinin Tesla olduğunu iddia etti.

Borsa güne yükselişle başladı (30 Temmuz 2025)

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,52 değer kaybederek 10.487,25 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 5,66 puan ve yüzde 0,05 artışla 10.492,91 puana çıktı. Bankacılık …