AB’den Ukrayna’ya 1 milyar euro kredi

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’ya G7 girişimi kapsamında 1 milyar euro kredi verdi.

AB’nin Ekonomiden Sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis, AB’nin Ukrayna’yı siyasi, mali, ekonomik ve askeri alanlarda desteklemeye devam ettiğini vurgulayarak, “Bugün Ukrayna’ya 45 milyar avroluk G7 girişimi kapsamında dördüncü ödeme olarak 1 milyar avro daha gönderiyoruz.” dedi.

Dombrovskis, son kredi dışında 2025 yılında 6 milyar avro daha gönderildiğini hatırlatarak, ilerleyen dönemde 12,1 milyar euro daha gönderileceğini duyurdu.

Dombrovskis, kredilerin AB’de dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirlerle geri ödeneceğini belirtti.

G7 liderleri, geçen yılın haziran ayında Ukrayna’ya 50 milyar dolarlık (yaklaşık 45 milyar euro) kredi sağlanması konusunda anlaşarak, Rusya’nın dondurulmuş varlıklarından elde edilen karları teminat olarak göstermişti. (AA) 

Related Posts

Hepatit Türleri ve Korunma Yöntemleri

Hepatit çeşitleri, tedavi yöntemleri ve aşı ile korunma olanakları hakkında bilgiler.

Binlerce kişiye hatalı vergi mektubu gönderildi! Kimse zarfı açmasın

Vergi Dairesi’nden 33 bin kişiye hatalı mektup gönderildi. Yetkililer mektupların ciddiye alınmaması konusunda uyarılarda bulunurken yenileri 1 Ağustos’ta gönderilecek.

Pop iktisatçılara reddiye… Ekonomi ile aldatmak

Prof. Dr. Ceyhun Elgin’in “Bu Hesapta Bir Gariplik Var” adlı kitabı, ekonominin halktan nasıl uzaklaştırıldığını ve karmaşık terimlerle nasıl bir illüzyon yaratıldığını eleştiriyor. Kitap, insanların ekonomik sorunları hissetse de nedenini anlayamamasına dikkat çekiyor.

İnan Kıraç’a atanan avukata 128 milyon vekalet ücreti

Yargıda yeni bir skandal ortaya çıktı: Anadolu Adliyesi’nde dosyası olan zengin ve yaşlılara vasi olarak atananlar aynı isimler. Referans ise yakından tanınan bir isim.

Deniz Altında Evlilik Töreni

Gelibolu’da bir çift, deniz altında evlenerek unutulmaz bir anı yaşadı. mutluluklar diledi.

Bursa’da Orman Yangınına Hızla Müdahale

Bursa’nın Gürsu ve Kestel arasındaki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.