Borsa günün ilk yarısında yükseldi (22 Mayıs 2025)

Borsa Güne İyi Başladı, BIST 100 Endeksi Artışla Tamamladı

Günün ilk yarısında pozitif bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 28,56 puan yükselerek saat 13.00 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 9.427,49 puana ulaştı.

Toplam işlem hacmi 44,1 milyar lira olarak gerçekleşirken, bankacılık endeksi yüzde 1,9 yükselirken holding endeksi yüzde 0,13 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında madencilik yüzde 2,42 ile en fazla kazanç elde ederken, sigorta sektörü yüzde 1,41 kayıpla en çok düşen sektör oldu.

Küresel piyasalar, ABD’deki vergi tasarısının bütçe açığını artırma riski ve mali dengeyi bozma endişeleriyle dalgalı bir seyir izliyor. ABD’de yaşanan belirsizlikler, tahvil faizlerindeki yükselişle küresel piyasalarda satış baskısına neden oluyor.

Avrupa borsaları ECB raporuyla sarsıldı! (22 Mayıs 2025)

Yurt içinde ise İstanbul Finans Merkezi’ndeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Yerleşkesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2. Enflasyon Raporu’nun tanıtımı kapsamında açıklamalarda bulundu.

Karahan, 2025 yılı sonunda enflasyonun yüzde 24 seviyesinde olmasını öngördüklerini belirterek, “2026 yılı sonu için yüzde 12 olan enflasyon tahminimizi koruduk. Enflasyonun 2027’de yüzde 8’e gerileyerek orta vadede yüzde 5’te sabitlenmesini hedefliyoruz,” dedi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde direnç konumunda olan 9.500 ve 9.600 seviyeleri ile destek olarak gördükleri 9.350 ve 9.250 seviyelerine dikkat çekerken, günün kalanında yurt içi ve yurt dışı veri gündeminin sakin olduğunu belirtti.

Borsa güne yükselişle başladı! (22.05.2025)

Related Posts

Emekli memur maaşlarında son dakika gelişmesi

Emekli memur maaşlarının ödemesi 4 Haziran’da yapılacak.

Memur emeklisi olan herkesi ilgilendiriyor: Maaşlar 1 gün erken yatırılacak

Aylık ödeme günü 5 Haziran olan 4C (Emekli Sandığı) kapsamındaki emeklilerin maaş ödemeleri 1 gün erkene çekildi.

İngiliz banka ABD’den çekiliyor

İngiliz bankacılık devi HSBC, ABD’deki kurumsal bankacılık biriminden çekiliyor.

Altın için “Son alım fırsatı” uyarısı! Gram altının zirve yapacağı tarihi açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunarak yılın ikinci yarısına dikkat çekti. Altın fiyatlarında beklenen yükselişe işaret eden Memiş, kısa vadeli düşüşlerin yatırımcılara fırsat sunduğunu vurguladı.

Kur Korumalı Mevduat bakiyesi 18,8 milyar dolara geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam Kur Korumalı Mevduat bakiyesinin 18 milyar 800 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı.

34 ili vuran ‘zirai don’un adı konuldu: Omega Don

Uzmanlar 34 ili vuran zirai don olayını ‘Omega Don’ olarak nitelendirdi. Meclis Araştırma Komisyonu’nda konuşan TARSİM Genel Müdürü Engürülü, “Ön tespitlere göre 21 milyar liralık hasar var” dedi.