1500 bilim insanı Antalya’da kongrede buluştu

DAHUDER Kongresi Belek’te Başladı: Dahiliye Uzmanları Bir Araya Geldi

Dahiliye Uzmanları Derneği (DAHUDER), Belek Turizm Merkezi’ndeki otelde düzenlediği kongre ile bir araya geldi. Kongrede bilimsel oturumların yanı sıra asistanlara yönelik uygulamalı kurslar da gerçekleştiriliyor.

DAHUDER ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Seyit Uyar, 2021 yılında 50 üye ile kurdukları derneğin dördüncü yılı dolmadan üye sayısının bine yaklaştığını belirtti.

Uyar, dahiliye alanında dördüncü kongreyi gerçekleştirdiklerini ve her yıl kronik hastalıkları ele aldıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Dahiliye, tıbbın temeli olan önemli bir branştır. Diyabet, hipertansiyon, tiroid, obezite, vitamin eksiklikleri gibi konular dahiliyenin esas alanını oluşturur. Biz kongremizde bu konuları ele alarak hem hekimlere güncel bilgileri sunmaya çalışıyoruz hem de uzman hocalarla interaktif tartışmalar ve fikir alışverişi imkanı sağlıyoruz.”

Uyar, teknoloji çağında bilginin hızla güncellendiğine dikkat çekerek interaktif oturumlarla bilgi paylaşıldığını belirtti.

“Acaba yapay zeka hekimlerin yerini alır mı?”

DAHUDER bünyesinde yapay zeka çalışma grupları olduğunu belirten Uyar, yapay zeka oturumlarının kongrelerinde önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Yapay zeka çalışmalarımız devam ediyor. Tanı ve tedavide kullanılması için önemli adımlar atıyoruz. Yapay zeka hekimlerin yerini alabilir mi konusunu tartışıyoruz. Yapay zeka çok hızlı ilerliyor ancak hekimlikte ruh ve empati gibi önemli unsurları yerine getiremez. Bu nedenle hekimliğin sanat kısmı devam edecek.”

“Taleplere göre detaylı kurslar düzenledik”

DAHUDER Başkan Vekili Doç. Dr. Nizameddin Koca ise kongrelerinde meslek içi gelişimi önceleyen kurslar düzenlediklerini belirterek, asistanlık eğitimi sırasında alamadıkları, unuttukları ya da güncellemek istedikleri konularda yoğun eğitim verdiklerini açıkladı.

Koca, farklı alanlarda uygulama imkanı sunan kurslar verdiklerini ve sahadan gelen taleplere göre detaylı kurslar düzenlediklerini belirtti.

“Hekimlerimizin gelişimine katkı sunacak”

DAHUDER Genel Sekreteri Doç. Dr. Yasin Şahintürk de kongrenin dört gün süreceğini ve 1500 bilim insanının katılacağını belirterek kongrenin hekimlerin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Şahintürk, oturumların üç salonda gerçekleşeceğini ve 72 stant ile 40 farklı firmanın katılacağını belirtti. Kongrenin 25 Mayıs’ta sona ereceğini açıkladı.

Related Posts

Acil sağlıkta yeni dönem

Acil sağlık hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Ambulansların görev tanımları, personel eğitimi, yetkilendirme ve teknik donanım güncellendi. Ambulans personeli, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği eğitimleri tamamlamak zorunda. Ayrıca …

Sigara ve alkol kullanımında ‘kanser’ tehlikesi

Doç. Dr. Zeynep Gümrükçü, yoğun sigara ve alkol tüketiminin ağız kanserine davetiye çıkardığını belirterek, “Özellikle sigara kullanımında çok yaygın görülen alt dudak yaraları, 2 hafta veya çok daha uzun süre geçmeyen yaralar bizi korkutuyor. Bu dokulardan biyopsi alıyoruz. Ve maalesef kanser hücreleriyle karşılaşıyoruz” dedi.

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Birçok kişinin sıklıkla yaptığı en büyük sabah hatası: Bu yüzden yağ mideye yapışıyor!

Diyabet uzmanı, sabah kahvaltısını atlamanın hem çocuklarda hem de yetişkinlerde insülin direncini artırarak karın bölgesinde yağ birikimine ve metabolik sorunlara yol açabileceği konusunda uyarıyor.