Şi Cinping: Ateşkes acil öncelik olmalı

Çin ve Rusya Liderleri: İran Nükleer Sorunu Güç Yoluyla Değil Diplomasiyle Çözülmeli

Çin ve Rusya liderleri, İsrail’in İran’a düzenlediği saldırılar ve İran’ın misillemesiyle tırmanan gerilime karşı ortak bir açıklama yaptı. İki ülke lideri, İran’ın nükleer programıyla ilgili sorunun güç kullanarak değil, diplomasi ve siyasetle çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Şi Cinping’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, “Ateşkes acil öncelik olmalı. Güç kullanımı uluslararası anlaşmazlıkların çözümü için doğru bir yol değildir” şeklinde konuştuğu belirtildi.

Şi, saldırılardan etkilenebilecek sivillerin hayatının korunmasının önemine dikkat çekerek, Çin’in Orta Doğu’da barışın sağlanması için tüm taraflarla iletişim halinde olacağını ve yapıcı bir rol üstleneceğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in de İran’ın nükleer programıyla ilgili meseleyi siyasi ve diplomatik yollarla çözme gerekliliğini vurguladığı hatırlatıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Ciakun, basın toplantısında Orta Doğu’daki gergin duruma dikkat çekerek, bu durumun kontrol edilmesi gerektiğini ve çatışmanın tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini belirtti. Guo, uluslararası ilişkilerde güç kullanımına karşı olduklarını ve İsrail-Filistin geriliminin BM Şartı’na aykırı olduğunu vurguladı.

Ateşkes için gerekli koşulların sağlanarak diyalog ve müzakere yollarının açılması gerektiğini belirten Guo, uluslararası toplumun adil bir tavır sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Kılıçdaroğlu’na ofis operasyonu: Mal sahibi ‘ihtiyaçtan’ satışa çıkardı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi görüşmelerini yürüttüğü ofis satışa çıkarıldı. Mülk sahibi tarafından ilana konulan villa, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan ayrılmasının ardından hem parti kurmayları hem de kamuoyunun dikkatini çeken bir adresti. Şaibeli kurultay davası ve etkileri sürerken yaşananlar Kılıçdaroğlu’nu ‘bezdirme’ çabaları olarak nitelendiriliyor.

Saraçhane mitinginin ardından 42 gözaltı: Gözaltı süresi uzatıldı

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü için Saraçhane’de düzenlenen CHP mitinginde 42 kişi, polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, gözaltına alınanların gözaltı süresi 1 gün uzatıldı. Gözaltına alınan 42 kişiden biri olan gazetemizin muhabiri Engin Deniz İpek, dün gece serbest bırakılmıştı.

İstanbul’un dev hastanesi iflas etti

33 yıldır Kadıköy’de hizmet veren Özel Aksu Göztepe Hastanesi, yaşadığı mali sıkıntıların ardından geçtiğimiz aylarda konkordato ilan etmişti. 3 aylık sürede hükümlülüklerini yerine getiremeyen hastane ve Aksu Holding hakkında mahkeme iflas kararı verdi.

İki kardeşin ölümünden sonra krizi büyüdü: Rusya, Azerbaycanı tehdit etti

Azerbaycan ile Rusya arasında Yekaterinburg’daki ölümler sonrası tırmanan kriz, gazeteci tutuklamaları ve ardı ardına gelen gözaltılarla diplomatik bir hesaplaşmaya dönüştü. Bakü, Rus ajanların işkenceyle öldürdüğü iki Azerbaycan vatandaşının ardından hem resmi nota verdi hem de sekiz Rus vatandaşı daha siber suç ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutukladı. Rusya ise yaşananlardan “yabancı güçleri” sorumlu tuttu ve Azerbaycan’a üstü kapalı tehdit yöneltti.

Trump’tan Fed Başkanı Powell’a ağır tepki: Bir moronumuz var

Faiz oranlarında 3 puanlık indirim yapılmamasının ülkeye neredeyse 1 trilyon dolara mal olacağını savunan Trump, Powell’ı kast ederek, “Ancak bir morona sahibiz” dedi

Bakan şovda, ormanlar alev alev!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınlarına karşı yetersiz hava müdahalesini sert sözlerle eleştirdi. Orman yangınları sürerken Bakan Yumaklı’nın “Tarihin en güçlü hava gücüne sahibiz” açıklamasına rakamlarla yanıt verdi Öztürkmen, “Sadece 1 uçak eklenmiş! İhaleler iptal, uçaklar ortada yok” dedi.