CHP’den ‘milli güvenlik’ değerlendirmesi: TSK’nın siyasi müdahalelerden arındırılması ve 15 Temmuz sonrası yapılan yapısal değişikliklerin gözden geçirilmesi sağlanmalı

Yankı Bağcıoğlu: Türkiye’nin Güvenlik Mimarisini Yeniden Tanımlamak Gerekiyor

T24 Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, değişen küresel tehditler karşısında Türkiye’nin güvenlik mimarisini yeniden tanımlaması gerektiğini belirterek kapsamlı bir değerlendirme yayımladı. Bağcıoğlu, TSK’nın siyasi müdahalelerden arındırılması gerektiği vurgulayarak; “15 Temmuz sonrası yapılan yapısal değişikliklerin gözden geçirilmesi sağlanmalı” dedi.

Bağcıoğlu’nun yazılı açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Amfibi Harekatı başarısını anarak küresel güvenlik kavramının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, güvenlik anlayışının artık ordularla değil, bilgi, teknoloji, toplum ve ekonomiyle sağlanabileceğine dikkat çekti.

Bağcıoğlu’nun vurguladığı noktalardan biri de tehditlerin artık sadece cephelerde değil, aynı zamanda algı operasyonları, ekonomik manipülasyonlar, siber saldırılar ve toplumsal iradeyi hedef alan yöntemlerle gerçekleştiğiydi. Bu sebeple, güvenliğin yalnızca devletin değil, toplumun da sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Bağcıoğlu, Türkiye’nin güvenlik mimarisini yeniden inşa etmesi gerektiğini vurgulayarak bilgi ve toplum temelli güvenlik yönetimi, teknolojik üstünlük ve yerli üretim güvencesi, asimetrik ve hibrit tehditlere karşı çok katmanlı hazırlık ve uluslararası konum ve caydırıcılık konularında önerilerde bulundu.

CHP olarak önerilen yeni güvenlik anlayışında toplumsal farkındalık ve dayanıklılığın güçlendirilmesi, savunma sanayisinin liyakat ve şeffaflık esaslarına dayanması, TSK’nın siyasi müdahalelerden arındırılması ve yeni kurumlar, yeni vizyon ve güçlü bir milli bilinç gerektiği belirtildi.

Related Posts

Sahte haber ve reklam uyarısı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, özellikle sosyal medyada ünlülerin görselleri ve “devlet destekli yatırım”, “gizli kazanç” gibi ifadelerle yayılan sahte reklam ve sahte haberlere karşı uyardı.

Rize’de Otobüs Kazası Kamerada

Rize’de yolcu otobüsü refüje çıkarak demir korkuluklara çarptı, kaza anı güvenlik kamerasında.

İstanbul’da AVM’de panik anları

Beylikdüzü’nde bir alışveriş merkezinde tavanın kısmen çökmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Japonya’da “büyükanne kiralama” hizmeti

Japonya’da ortaya çıkan yeni bir hizmete göre, isteyenler 23 dolar karşılığında “deneyimli bir büyükanne” kiralayabiliyor.

Trabzonspor gol oldu yağdı

Trabzonspor, hazırlık maçında attığı 4 golle kazandı. Yeni transfer ilk golünü attı.

Çömez’den ‘Murat Çalık’a verilen raporla ilgili çarpıcı iddia

İYİ Partili Turhan Çömez, Meclis’te tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’a verilen raporun, Adli Tıp Kurumu tarafından tahrif edildiğini ileri sürdü. Bunun hata olmadığını ifade eden Çömez, “Bu, korkunç bir skandal” dedi.