ABD tüm dış yardımların durduğunu duyurdu

ABD, Dış Yardımları İnceleme Altına Aldı!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID aracılığıyla finanse edilen tüm dış yardımlar askıya alındı. Açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin, yardım programlarının verimliliği ve ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi amaçlandığı belirtildi.

Yardımların incelenmesi ve düzenlenmesi, ahlaki bir zorunluluk olarak vurgulanan açıklamada, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği vurgulandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, başkanlık görevine başlamasının hemen ardından dış yardımlara ilişkin imzaladığı kararname de bu işlemlerin bir parçası olarak yer aldı.

Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımları programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemelerin durdurulduğu ve programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirileceği 90 günlük bir inceleme sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsamaktadır.

Related Posts

664. Geleneksel Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri Talkavuk’a İhtişamla Yapıldı

Domaniç Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 664. Geleneksel Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri, yoğun katılım ve centilmenlikle dolu anlara ev sahipliği yaptı. Finalde Nedim Gürel, başpehlivanlık unvanını kazandı.

İsrail’in Gazze İşgal Planı Onaylandı

Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze’yi işgal etme planını onayladı. ABD’ye sunulacak.

NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, ABD’deki zirvenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı. Görüşmede barış sürecine ilişkin son gelişmeler ele alındı.

Kuşadası’nda kadınlara yol ortasında tekme tokat saldırı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde alkollü olduğu belirtilen bir kişi, tartıştığı iki kadına cadde ortasında saldırdı.

Bahçeli, İBB davasının sonuçlandırılmasında ısrar etti, İmamoğlu’nu böyle suçladı: Çetesiyle soygun düzeni kurdu, bütün vahametiyle meydanda!

Bahçeli, İBB davasının sonuçlandırılmasında ısrar etti, İmamoğlu’nu böyle suçladı: Çetesiyle soygun düzeni kurdu, bütün vahametiyle meydanda!

Banka hesaplarına dikkat: 8 bin lira için üç ay hapis yattı!

Mardin’de banka hesabını 8 bin lira karşılığında arkadaşına kullandıran ve hesabına gelen 150 bin lira dolandırıcılık parası nedeniyle tutuklanan Ömer Marık, üç ay sonra tahliye edildi. Hesabı kullanan A.K. ise tutuklandı.