Bahçeli, İBB davasının sonuçlandırılmasında ısrar etti, İmamoğlu’nu böyle suçladı: Çetesiyle soygun düzeni kurdu, bütün vahametiyle meydanda!

T24 Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’li belediyelere yönelik soruşturmalara ilişkin olarak, “Belediyelerde aleni şekilde kurulan haram ve hırsızlık saltanatının devlete ve millete karşı açılan şer ve şekavet cephesi olduğu artık inkarı mümkün olmayan bir olgudur” ifadelerini kullandı. Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nu hedef alan Bahçeli, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı siyasi ikbal gayesiyle araçsallaştıran, yapılan ihalelerden alınan astronomik rüşvet paralarını adına ‘Sistem’ denilen mekanizmada toplayan şahsın ve çetesinin adeta bir soygun düzeni kurduğu bütün vahametiyle meydandadır” dedi. Davaların hızlı bir şekilde sonuçlandırılması talebini yineleyen Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, görülen ve yürüyen davaların bir an evvel adalet ruhuna muvafık halde sonuçlanmasını, doğal olarak objektif hükmün açıklanmasını arzulamaktadır” sözlerini kullandı. 

Yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyonla başlayan, CHP’li belediyelere yönelik soruşturma dalgasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Bahçeli, şunları kaydetti:

“Önemle ve özellikle ifade etmek gerekirse; CHP’li belediyeler etrafında dönen rüşvet çarkları, işleyen yolsuzluk şantiyeleri, genişleyen kirli ilişkiler ağı, çıta yükselten haksız kazançlar sarmalı, yaygınlaşan gayri meşru para trafikleri bütün netliğiyle ortada ve gündemin başköşesindedir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı siyasi ikbal gayesiyle araçsallaştıran, yapılan ihalelerden alınan astronomik rüşvet paralarını adına ‘Sistem’ denilen mekanizmada toplayan şahsın ve çetesinin adeta bir soygun düzeni kurduğu bütün vahametiyle meydandadır.

CHP Genel Başkanı’nın, toplanan maddi delilleri ve etkin pişmanlıktan istifade eden şahsıların çarpıcı itiraflarını karalayıp onu bunu suçlamak yerine Türk yargısının işleyişine yardımcı olması, CHP’nin düştüğü derin bataklıktan gerçeklerle yüzleşerek ve özeleştiri yaparak çıkmayı denemesi siyasi akıl ve ahlaka en uygun seçenektir.

Suçluların telaşıyla yolsuzluk ve rüşvet müdafaası CHP Genel Başkanı’na hiçbir şey kazandırmayacak, hiçbir şey de katmayacaktır.

CHP’nin yönetimde olduğu belediyelerde aleni şekilde kurulan haram ve hırsızlık saltanatının devlete ve millete karşı açılan şer ve şekavet cephesi olduğu artık inkarı mümkün olmayan bir olgudur.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.

Hukukun üstünlüğü her Türk vatandaşı için bağlayıcıdır.

Bunun hilafına veya buna aykırı tavır, tutum ve eylemsel siyasi hareketler elbette yok hükmündedir.

Güneşin balçıkla sıvanacağını düşünenler, mitinglerle milletimizin aldatılacağını hesap edenler hem ufuksuz bir kafanın, hem şuursuz bir aklın, hem de huzursuz bir vicdanın dibindedir.

Milliyetçi Hareket Partisi görülen ve yürüyen davaların bir an evvel adalet ruhuna muvafık halde sonuçlanmasını, doğal olarak objektif hükmün açıklanmasını arzulamaktadır.

Uzayan ve uzatılan soruşturma ve kovuşturmaların siyasi istismara maruz kalması, organize yıpratma kampanyalarına uğraması, kutuplaşma dinamiklerini tetiklemesi kaçınılmazdır.”

Related Posts

Banka hesaplarına dikkat: 8 bin lira için üç ay hapis yattı!

Mardin’de banka hesabını 8 bin lira karşılığında arkadaşına kullandıran ve hesabına gelen 150 bin lira dolandırıcılık parası nedeniyle tutuklanan Ömer Marık, üç ay sonra tahliye edildi. Hesabı kullanan A.K. ise tutuklandı.

14 yıldır kullanılmayan gümrük kapısı Türklere açılıyor!

Yunanistan’ın Semadirek (Samothraki) Adası’nda tam 14 yıldır kullanılmayan gümrük kapısının artan Türk turist trafiğinin ardından yeniden açılmasına karar verildiği açıklandı.

Mudurnu’da Trafik Denetimleri Jandarmaya Devredildi

Mudurnu’da trafik denetimleri 1 ay süreyle jandarma ekiplerine devredildi, denetimler başlatıldı.

Gelibolu’da Yangın ve Traktör Kazası

Kocaçeşme köyünde çıkan yangına müdahale sırasında bir köylü traktörle devrildi. Yangın kontrol altına alınıyor.

Denizde Boğulmaktan Kurtuldular

Karasu’da yasak olmasına rağmen denize açılan 3 kişi, alabora olan botlarıyla boğulmaktan kurtarıldı.

MHP İstanbul’da Terörsüz Türkiye İçin Toplandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından gerçekleştirilen “Terörsüz Türkiye için Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları” kapsamında İstanbul’da toplandı.