Bolivya Devlet Başkanı Arce, ABD’nin İran’a saldırısını “şiddetle” kınadı

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce’den ABD’nin İran’daki Nükleer Tesislere Saldırılarına Sert Tepki

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, ABD’nin İran’daki üç nükleer tesise düzenlediği saldırıları “şiddetle” kınadı.

Arce, sosyal medya platformundaki açıklamasında, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarına değindi. ABD’nin uluslararası hukukun temel ilkelerini ihlal ettiğini savunan Arce, şunları kaydetti: “ABD’nin İran İslam Cumhuriyeti’ndeki nükleer tesislere yönelik keyfi saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu tür hedeflerin bombalanması, sadece bölgesel ve küresel barışı tehlikeye atmakla kalmamakta, aynı zamanda uluslararası hukukun temel ilkelerini ve Birleşmiş Milletler Şartı’nı da ihlal etmektedir“.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini duyurmuştu. İran’da en kritik nükleer tesis Fordo’nun bulunduğu Kum kentinden Valilik yetkilisi, tesise saldırı düzenlendiğini doğrulamıştı. Ülke medyasına konuşan İsfahan Vali Yardımcısı Ekber Salihi de İsfahan ve Natanz nükleer merkezlerinin yakınında saldırıların olduğunu bildirmişti. Salihi, detaylı bilgilerin daha sonra duyurulacağını belirtmişti.

Öte yandan İran devlet televizyonu, saldırı haberlerini teyit etmeden tesislerin daha önceden boşaltıldığını ve nükleer malzemelerin başka bir yere taşındığını duyurmuştu. (AA)

Related Posts

Meksika’da krematoryum krizi: 383 ceset bulundu

Meksika’nın Ciudad Juarez kentinde 6 cenazeevine hizmet veren bir krematoryumda 383 ceset ele geçirildi. Krematoryum kapatılırken, sahibi ve 1 çalışanı da tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı açıkladı: 30 gün içinde başvurmayan ehliyet sahipleri hakkını kaybedecek

31 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla eski tip ehliyet kullanımının sona ereceğini açıklayan İçişleri Bakanlığı, halihazırda sürücü belgesini yenilemeyen 4 milyona yakın sürücüye çağrı yaptı. Bakanlık, 30 gün içinde ehliyetlerini yenilemeyenlerin trafiğe çıkmayacağını hatırlatırken, eski ehliyet sahipleri ağustos ayı itibarıyla yenileme işlemi için 7 bin 438 TL ödemek zorunda kalacak.

Kars Belediyesi kültür varlığını borca saydı: Soruşturma kararı geldi

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’in itirazı üzerine Danıştay, İçişleri Bakanlığı’nın “soruşturma izni verilmesin” kararını kaldırarak, dönemin belediye başkanı ve ilgili müdür hakkında soruşturma açılmasının önünü açtı. Alp, “Bu karar Kars’ın beytülmalına sahip çıkma iradesidir, gençlerimize armağan olsun” dedi.

Fabrikada facia: 2 çocuk annesi feci şekilde can verdi

Balıkesir’de pastörize yumurta ve yumurta tozu üretimi yapılan bir tesiste meydana gelen iş kazasında elektrik akımına kapılan Betül Dilek (44), hayatını kaybetti.

Mustafa Sandal: Kilosu 20 Euro olan domates bulamadık

Şarkıcı Mustafa Sandal, “Almanya’da domatesin kilosu 20 Euro oldu” iddiasını marketleri gezerek yalanladı.

Barış Yarkadaş ‘tehlikeli bir oyunun içindeler’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ağlayan CHP’lilere seslendi

CHP’nin içindeki kurultay krizi derinleşmeye devam ediyor. 5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen kurultayda yapıldığı iddia edilen usulsüzlük, rüşvet ve devamında ifadelerle ortaya çıkan adam kayırma gibi konular sonrası, Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilme ihtimali mevcut CHP yönetimi içerisinde karışıklık çıkardı. “CHP Genel Merkezi çok tehlikeli bir oyun oynuyor.” sözleriyle durumu anlatan Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak yaptığı son grup toplantısında ağlayan CHP’lilere seslendi.