Çocuk Hakları İçin Önemli Görüşme: TBMM ve BM Temsilcisi Bir Araya Geldi

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, BM Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile Görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Çocuklara Karşı Şiddet Özel Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile bir araya geldi.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, M’jid’in çocuk hakları konusundaki kararlı mücadelesine vurgu yaparak, Türkiye’nin çocuk hakları sözleşmelerinin önemini belirtti.

Katırcıoğlu, çocukların sadece şiddetten korunması değil aynı zamanda zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesinin önemine değinerek, LGBT faaliyetlerine karşı olduklarını ve çocukların güvenli bir geleceğe sahip olmalarını istediklerini açıkladı.

Çocuk hakları alanındaki çalışmalarını anlatan Katırcıoğlu, çocukların haklarını öğrenmeleri ve korumaları amacıyla yaptıkları projelerden bahsederek, depremzedelerin çocuklarına destek olmak üzere Japonya’ya yaptıkları ziyaretten de bahsetti.

Dijital alandaki çocuk tehditlerine dikkat çeken Katırcıoğlu, yaklaşık altı aydır yürüttükleri çalışmanın sonuçlarına dikkat çekerek, dünya genelinde çocukları bekleyen tehlikelerin kontrol edilemez boyutlara ulaştığını vurguladı.

BM Temsilcisi M’jid ise Türkiye’deki çocuk hakları çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, dijital alanda karşılaşılan şiddet ve istismar konularına dikkat çekti.

M’jid, bilgi iletişim teknolojileri şirketlerinin bu konuda sorumlulukları olduğunu ve politikalar üretmenin yanı sıra bu şirketlerin de sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Meriç Ürer – Politika

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Acil sağlıkta yeni dönem

Acil sağlık hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Ambulansların görev tanımları, personel eğitimi, yetkilendirme ve teknik donanım güncellendi. Ambulans personeli, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği eğitimleri tamamlamak zorunda. Ayrıca …

Sigara ve alkol kullanımında ‘kanser’ tehlikesi

Doç. Dr. Zeynep Gümrükçü, yoğun sigara ve alkol tüketiminin ağız kanserine davetiye çıkardığını belirterek, “Özellikle sigara kullanımında çok yaygın görülen alt dudak yaraları, 2 hafta veya çok daha uzun süre geçmeyen yaralar bizi korkutuyor. Bu dokulardan biyopsi alıyoruz. Ve maalesef kanser hücreleriyle karşılaşıyoruz” dedi.

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli