Ege’nin yörükleri Bodrum’da ki bu festivalde buluşacak

Bodrum Yörük Obaları Derneği, Geleneksel Kültür Sanat Festivali İçin Hazırlıklarını Tamamladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Yörük Obaları Derneği (BOYODER) tarafından düzenlenecek olan 5. Bodrum Yörük Obaları Geleneksel Kültür Sanat Festivali, 11 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek.

BOYODER Başkanı Perihan Tiric, festival hakkında yaptığı açıklamada, “Yörük kültürü ve geleneklerini yaşatmayı amaçladığımız bu festivalimizde Bodrum Yörükleri bir araya gelecek ve uzun yıllara dayanan geleneği canlandıracak. ‘Sandıklar Açılıyor, Çeyizler Saçılıyor. Tak Takıştır, Haydi Festivale!’ sloganıyla unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü canlandırarak yaşatmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

11 Mayıs 2025 Pazar günü saat 10:00’da Yalıkavak’ta başlayacak olan Yörük festivali, “Temsili Yörük Göçü” etkinliği ile başlayacak ve Geriş mahallesinde panel, konser ve çeşitli etkinliklerle devam edecek. Festival kapsamında düzenlenecek panelde “Yörüklerin Dünü, Bugünü, Yarını ve Bodrum Yörükleri” konusu ele alınacak.

Fotoğraf Kaynağı

Related Posts

Bursa’da 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Çalışmaları Devam Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmaları, meclis üyeleri ve sektör temsilcilerine tanıtıldı. Projenin 2050 vizyonunda olduğu belirtilerek toplumun tüm kesimlerinin görüşlerinin alınacağı ifade edildi.

Avrupa Birliği ile Fransa davalık oldu

Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, ürünlerin üstüne yapıştırılan ve geri dönüştürme talimatlarını içeren etiketlerin AB yasalarıyla uyuşmaması dolayısıyla Fransa’ya dava açacak.

Yüksekova’da Sıcak Hava Kaçışı: Orşe Deresi

Yüksekova’da 35 dereceyi bulan sıcaklarda, gençler Orşe Deresi’nde yüzerek serinliyor.

Eskişehirspor Sezonu Açtı

Eskişehirspor, yeni kadrosuyla sezonun ilk antrenmanını Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde yaptı.

İstanbul’da DAEŞ operasyonu: 6 gözaltı

İstanbul’da terör örgütü DAEŞ’e yönelik 9 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Trump önce hak verdi, sonra tehditler savurdu: ‘Gerekirse vururuz’

Trump, ABD kanalına röportaj veren İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’yi alıntılayarak İran’ın nükleer üstlerinin yok edildiğini vurguladı. Üstüne Trump, “Gerekirse yeniden vururuz” ifadeleriyle Tahran’a açık tehditte bulundu.