Finlandiya: Deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere kesin yanıt vereceğiz

Finlandiya Başbakanı Deniz Altı Altyapısına Müdahale Uyarısında Bulundu

Finlandiya ve Estonya arasındaki elektrik şebekesi EstLink 2’nin ve Baltık Denizi’ndeki 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında kesinti yaşanması üzerine Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, deniz altı altyapısına yönelik şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceklerini belirtti.

Finlandiya’nın YLE haber ajansına göre, şebeke operatörü Fingrid tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 12.26’da şebekede kesinti yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, EstLink 2’nin yanı sıra Baltık Denizi altından geçen 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında da kesinti yaşandığını açıkladılar.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, konuyla ilgili yapılan soruşturmanın devam ettiğini duyurduğu bir açıklamayı X hesabından paylaştı.

Orpo, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceğini vurguladı.

Finlandiya Sınır Güvenlik ekipleri, kesintinin yaşandığı esnada bölgeden geçtiği iddia edilen Rusya’ya ait olduğu düşünülen bir gemiden bahsetti.

Ekipler, gemiyi kıyıya yönlendirdikten sonra yaptıkları incelemede, geminin çapalarının yerinde olmamasının “şüpheli” olduğunu belirtti. Yetkililer, geminin çapalarının kablolara zarar verme olasılığını değerlendirdi.

Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı Rusya’nın petrol ve mallarını gizlice taşımak amacıyla elverişsiz ve eski tankerlerden oluşan gizli “gölge filo” kurduğu iddiaları da bulunuyor. (AA)

Related Posts

Ekrem İmamoğlu tekrar hastaneye götürüldü

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve daha önce de bel ağrısı şikayetiyle hastaneye götürülen Ekrem İmamoğlu MR çekilmesi için hastaneye sevk edildi.

1. Lig’den dünya devine transfer: Özder Özcan, rüya gibi imzayı atıyor!

1. Lig ekibi Iğdır FK’da forma giyen Özder Özcan, İtalya Ligi Serie A’ya transfer olmak üzere…

Lille’nin gözü Türk pazarında: Berke’den sonra Carlos

Berke Özer’i kadrosuna katan Fransız kulübü LOSC Lille, Fenerbahçe forması giyen Diego Carlos’un şartlarını sordu.

Türkeli’de Motosiklet Kazası: 1 Yaralı

Sinop’un Türkeli ilçesinde motosikletin devrilmesi sonucu sürücü Kübra K. yaralandı.

DEM Parti’den ‘İnan Güney’ tepkisi: ‘Barışın tesisi için operasyonlardan vazgeçilmeli’

DEM Parti Eş Başkanları, İBB soruşturması kapsamında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de aralarında bulunduğu 44 kişiye yönelik operasyona tepki gösterdi.

Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi 2. çeyrekte arttı

Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi (TGFE), 2025’in ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,9 ve yıllık bazda nominal yüzde 31,9 artarken, reel olarak yüzde 3,1 azaldı.