İstanbul Başakşehir’de ‘kimyasal madde’ paniği: Ekipler harekete geçti!

Şahintepe Mahallesi Şamlar Azatır Yolu Caddesi’nde, önceki gün seyir halindeki bir kamyonette parlama meydana geldi. Kamyonetteki kişi ya da kişilerce meydana gelen parlamanın ardından yol kenarına plastik kaplar atıldı.

Bu sabah saatlerinde ise plastik kap ve içerisindeki toz halindeki madde çevredeki vatandaşlar tarafından çöp konteynerine atıldı. Yağmur yağmasının ardından konteynerden duman çıkarmaya başladı.

Vatandaşlar çöpün yandığını zannederek suyla müdahale etmeye çalıştı. Müdahalenin ardından daha fazla duman çıkınca, çevredekiler 112’yi aradı. Olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Olay yerine gelen ekipler, konteynere kumla attı. itfaiye ekiplerinin incelemesinin ardından plastik kap içerisindeki tozun, 7 karışımdan oluşan bir kimyasal madde olduğu ve su ile temas ettiğinde reaksiyona girdiği tespit edildi.

Polis olayla ilgili inceleme başlatırken çöp konteyneri ise belediye ekiplerine teslim edildi.

 

Related Posts

Emekli Yarbay Recep Yaşar, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kanser tedavisi gören emekli Topçu Yarbay Recep Yaşar, Polatlı’da düzenlenen törenle defnedildi.

İspanya yangınlarla mücadele ediyor

İspanya’da aşırı sıcakların neden olduğu orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Kuzeydeki Leon, Ourense, Navarra ve Avila bölgelerinde aşırı sıcakların etkisiyle çıkan ve 1,5 gündür devam eden orman yangınlarının kontrol altına alınmaya başlanmasıyla …

İzmir’de Belediyeye Ait Yüzme Havuzunun Mührü Kırılarak Yeniden Açılması Tartışma Yarattı

Karabağlar’daki yüzme havuzu, hijyen standartlarını sağlamadığı gerekçesiyle kapatıldı. Ancak, belediye yönetimi mühürleri kırarak havuzu gizlice yeniden açtı. Olay sağlık ekipleri tarafından tespit edilerek resmi tutanakla kaydedildi ve konunun sorumluları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

11 yaşındaki çocuk Batman Çayı’nda boğuldu

Batman’da pikniğe gittiği sırada serinlemek için Batman Çayı’na giren 11 yaşındaki A.K., akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.

Adilcevaz’da Altyapı ve Yol Düzenleme Çalışmaları Devam Ediyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Aydınlar Belde Belediyesi tarafından başlatılan altyapı ve yol düzenleme çalışmaları sürüyor. İçme suyu için sondaj çalışmaları devam ederken, yollar sıcak asfaltla kaplanıyor. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı’nın müjdelediği yeni semt sahaları ve gençlik merkezi belde halkı tarafından heyecanla karşılandı.

Halk açlıkla boğuşuyor, belediye ‘güreş’ şenliği yapıyor

AKP’li Yakutiye Belediyesi, ekonomik krizle boğuşan halka rağmen, 2,5 milyon TL’lik güreş şenliği düzenledi. Üstelik ihalede, doğal afetler için ayrılan pazarlık usulü kullanıldı.