Köfteci Yusuf’tan evcil hayvan kararı

Köfteci Yusuf’tan Evcil Hayvan Kararı

Ünlü yiyecek markası Köfteci Yusuf, evcil hayvanların şube içine girişini yasakladı. Şube girişlerine asılan bilgilendirme afişinde, uygulamanın 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” çerçevesinde yapıldığı belirtildi.

Firma, evcil hayvanların yaşamın bir parçası olduğunu ancak misafirlere hijyenik ve konforlu bir ortam sağlamak amacıyla bu kararı aldığını açıkladı. Köfteci Yusuf, “Evcil hayvanların içeri alınmadığını bildirmek yükümlülüğündeyiz” açıklamasıyla yasal sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi.

Sosyal Medya Kullanıcıları Farklı Görüşlerde

Köfteci Yusuf’un kararı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Kimi kullanıcılar hijyen kurallarına dikkat çekerek kararı desteklerken, bazıları arasında tartışmalara neden oldu.

Olumlu bulan bir sosyal medya kullanıcısı, “Tebrik ederim. Gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından hayvanların yemek üretilen ve tüketilen mekanlara alınmamasını doğru buluyorum.” dedi. Diğer bir kullanıcı ise, “Her yolculukta köpeğim çantasında, kuşum çantasında girip yerdik ailecek. Aha da benim için bittin.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Related Posts

Kulis: Özgür Özel ve İbrahim Kalın ne konuştu; Kalın’ın “komisyon” talebine Özel ne yanıt verdi?

Kulis: Özgür Özel ve İbrahim Kalın ne konuştu; Kalın’ın “komisyon” talebine Özel ne yanıt verdi?

Dükkandaki sadaka kutusunu çalan hırsız kamerada

Esenyurt’ta bir işyerine giden kurye, sadaka kutusunu çaldı. Hırsızlık, güvenlik kamerası ile görüntülendi.

Adli Tıp Ayşe Barım’ı tam teşekküllü hastaneye sevk etti

Adli Tıp Kurumu, Ayşe Barım’ın tam teşekküllü hastanede tedavisinin tamamlanmasının ardından, sağlık durumu açısından cezaevinde kalıp kalamayacağına ilişkin nihai değerlendirmeyi yapacağını açıkladı.

İsrail’de “Netanyahu’ya suikast planlayan” kadına gözaltı

İsrail’de bir kadının iki hafta önce Netanyahu’ya suikast planı şüphesiyle gözaltına alındığı açıklandı.

ABD’de polis dehşeti: Akıllara Floyd geldi

Florida’nın Jacksonville kentinde bir polis memuru, siyahi bir sürücünün yüzüne yumruk attığı anlara ait videonun internette yayılması sonrası görevden alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bursa’da 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Çalışmaları Devam Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmaları, meclis üyeleri ve sektör temsilcilerine tanıtıldı. Projenin 2050 vizyonunda olduğu belirtilerek toplumun tüm kesimlerinin görüşlerinin alınacağı ifade edildi.