Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde depremin ardından İstanbullular sokağa çıktı. Depremin ardından Pendik’te de bazı vatandaşların parklara, bazılarının da sokaklara çıktığı görüldü.
Depremin ardından parkta bekleyen Şükran Kızıl, “Uykudaydım. Korktum. Yatak ve kitaplık sallandı. Korkuyla birlikte ışığı açıp ablamın yanına gittim. Sonra parka geldik” dedi.
Kader Kızıl ise, “Depremi hiç bu kadar hissetmemiştim. Beşik gibi salladı ve çok uzun sürdü. Uyanıp algılamam, ışıkları açıp diğer odalara gitmem… Hala hissediyordum. Çok korktum. Kalp atışlarım dışarı çıkana kadar devam ediyordu. Aklımıza ilk toplanma alanı geldi. Biz de köpeğimizi alarak çıkabildiğimiz kişilerle dışarı çıktık” diye konuştu. (DHA)