Saraçhane mitinginin ardından 42 gözaltı: Gözaltı süresi uzatıldı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki CHP’li belediyelere yapılan operasyonların 100. gününde dün akşam Saraçhane‘de düzenlenen miting sonrasında 42 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet gazetesine göre, gözaltına alınanların tutukluluk süresi 1 gün uzatıldı.

Gözaltına alınanlar emniyette ifade vermeye devam ederken, yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. Avukat görüşmeleri ise sabah saatlerinde başladı.

Gazetemizin muhabiri Engin Deniz İpek de aralarında bulunduğu 42 kişiden biri serbest bırakıldı.

Öte yandan gözaltına alınan 8 çocuğun kimlik tespit işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Geriye kalan 33 kişi ise ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’ ihlali iddialarıyla soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraçhane Meydanı’nda “Cumhurbaşkanına hakaret içeren eylemler” gerçekleştiğini iddia etti. Tunç, “Bu tür hakaretler demokratik sürece, hukuka ve millet birliğine yapılan bir saldırıdır.” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise 42 kişinin “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “güvenlik güçlerine mukavemet” suçlamalarıyla gözaltına alındığını ve adli süreçlerin henüz devam ettiğini açıkladı.

Related Posts

Avrupa yanıyor: Sıcaklık 40 dereceyi aştı, 4 kişi öldü

Avrupa yanıyor: Sıcaklık 40 dereceyi aştı, 4 kişi öldü

Kılıçdaroğlu’na ofis operasyonu: Mal sahibi ‘ihtiyaçtan’ satışa çıkardı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi görüşmelerini yürüttüğü ofis satışa çıkarıldı. Mülk sahibi tarafından ilana konulan villa, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan ayrılmasının ardından hem parti kurmayları hem de kamuoyunun dikkatini çeken bir adresti. Şaibeli kurultay davası ve etkileri sürerken yaşananlar Kılıçdaroğlu’nu ‘bezdirme’ çabaları olarak nitelendiriliyor.

İstanbul’un dev hastanesi iflas etti

33 yıldır Kadıköy’de hizmet veren Özel Aksu Göztepe Hastanesi, yaşadığı mali sıkıntıların ardından geçtiğimiz aylarda konkordato ilan etmişti. 3 aylık sürede hükümlülüklerini yerine getiremeyen hastane ve Aksu Holding hakkında mahkeme iflas kararı verdi.

İki kardeşin ölümünden sonra krizi büyüdü: Rusya, Azerbaycanı tehdit etti

Azerbaycan ile Rusya arasında Yekaterinburg’daki ölümler sonrası tırmanan kriz, gazeteci tutuklamaları ve ardı ardına gelen gözaltılarla diplomatik bir hesaplaşmaya dönüştü. Bakü, Rus ajanların işkenceyle öldürdüğü iki Azerbaycan vatandaşının ardından hem resmi nota verdi hem de sekiz Rus vatandaşı daha siber suç ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutukladı. Rusya ise yaşananlardan “yabancı güçleri” sorumlu tuttu ve Azerbaycan’a üstü kapalı tehdit yöneltti.

Trump’tan Fed Başkanı Powell’a ağır tepki: Bir moronumuz var

Faiz oranlarında 3 puanlık indirim yapılmamasının ülkeye neredeyse 1 trilyon dolara mal olacağını savunan Trump, Powell’ı kast ederek, “Ancak bir morona sahibiz” dedi

Bakan şovda, ormanlar alev alev!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınlarına karşı yetersiz hava müdahalesini sert sözlerle eleştirdi. Orman yangınları sürerken Bakan Yumaklı’nın “Tarihin en güçlü hava gücüne sahibiz” açıklamasına rakamlarla yanıt verdi Öztürkmen, “Sadece 1 uçak eklenmiş! İhaleler iptal, uçaklar ortada yok” dedi.