TBMM tatil tarihi 2025 | Meclis ne zaman kapanacak, Türkiye Büyük Millet Meclis tatile girdi mi?

“`html



Meydanlarda en çok sorulan sorulardan biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatil tarihi, Mayıs ayının gelmesiyle birlikte tekrar gündeme oturmuş durumda. TBMM, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli kararlarının alındığı bir platform olarak, mücadele eden memurların ve emeklilerin maaş zamları gibi sıcak gündem maddeleri ile çalışmaya devam ediyor. Eylül ayında özellikle 10. yargı paketi ve trafik cezalarıyla ilgili düzenlemeler, meclisin gündemini yoğunlaştıran konular arasında. Bu çerçevede, bazı kanunlarda değişiklikler içeren yeni teklifler de kabul edilmiştir. Peki, TBMM’nin tatil dönemi 2025 yılında ne zaman başlayacak? İşte detaylar.



TBMM NE ZAMAN TATİLE GİRECEK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) henüz tatil dönemine geçmedi. Yasaya göre, Danışma Kurulu önerisi üzerine Genel Kurul tarafından aksi bir karar alınmadığı sürece TBMM, 1 Temmuz tarihinde tatile girecektir. Unutulmaması gereken önemli bir nokta, bir yasama yılı içinde tatil süresinin üç aydan fazla olamayacağıdır.



Meclis, tatil veya ara dönemde Cumhurbaşkanı ya da Meclis Başkanı tarafından toplantıya çağrılabilir. Meclis Başkanı, gerek duyduğunda toplantıları derhal çağırma yetkisine sahiptir. Üyelerin beşte biri tarafından imzalanan bir önerge ile yapılan çağrılar da, en geç yedi gün içinde yerine getirilmelidir. Bu çağrılar sırasında toplantının tarihi ve gündemi hakkında net bilgiler verilmesi beklenmektedir. Eğer yeterli çoğunluk sağlanırsa, toplantıya başlanır ve gündemdeki maddeler görüşülür. Ancak çoğunluk sağlanamadığı takdirde çağrı geçersiz sayılır.



MECLİSİN GÜNDEMİNDE TANINAN DÜZENLEMLER

TBMM Genel Kurulunda, “Bazı Kanunlarla 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklikler Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kapsamında toplam 9 madde kabul edildi. Bu doğrultuda, Savunma Sanayii ile ilgili olan düzenlemelerde de önemli değişiklikler yapıldı. Örneğin, Savunma Sanayii Başkanı ve Başkan Yardımcısına, Savunma Müsteşarı ile Müsteşar Yardımcısı için sağlanan mali ve sosyal hakların kapsamına dair yeni düzenlemeler getirildi. Bu düzenlemelere göre, bahsi geçen ödemeler vergi ve diğer kesintilere tabi olmayacak.



Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili yasada yapılan değişiklikler ile, bu Bakanlık tarafından yapılan tüm gelirlerin özel gelir statüsünde kaydedilmesi sağlanmıştır. Ayrıca, bu gelirler Bakanlık bütçesi içerisinde özel olarak kullanılacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından tahsil edilen tüm gelirler, Strateji Geliştirme Başkanlığı adına açılan bir hesapta toplanacaktır. Bu gelirler ayrıca çeşitli hizmetlerin karşılanmasında kullanılmadan önce özel bir hesaba aktarılacak.



İDARİ PARA CEZALARI DA ARTTI

Kamu görevlileri sendikaları ile ilgili yeni kararlarla, Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer belirli kuruluşlardaki kamu görevlilerinin sendikaya üye olmasına yasak getirilmiştir. Ayrıca, asılsız çağrılarla ilgili administrasyon cezalarının artırılması öngörülmektedir. Örneğin, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul edenler için verilen ceza, 250 liradan 1500 liraya çıkarılmıştır. Ayrıca, asılsız ihbar hatta giden ekiplerce tespit edilirse, il valileri tarafından 15 bin lira idari para cezası uygulanacaktır. Bu cezanın bir yıl içinde tekrarı halinde, uygulanacak ceza iki katı olacaktır.



Dışişleri Bakanlığı’na ilişkin yeni düzenlemeler ile, Bakanlık personelinin belirli koşullar altında ders vermesine olanak tanınmaktadır. Haftalık olarak 20 saati ve yıllık olarak 360 saati geçmemesi kaydıyla, belirlenen şartlar altında ders ücreti ödenecek. TBMM Genel Kurulundaki bu önemli gelişmelerin ardından, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ birleşimi yarına ertelerken, yeni oturumun saat 14.00’te yapılması planlanmaktadır.

“`

Related Posts

Prof. Dr. Adem Akçakaya, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörlüğüne Asaleten Atandı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde kısa bir süredir vekâleten yürütmekte olan rektörlük görevi, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Prof. Dr. Adem Akçakaya’ya asaleten verildi. Atama 10 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.

Müzik temsilcileri ve sanatçılar sonunda anlaştı: MSG ve Spotify arasında beklenen toplantı gerçekleşti

Gerçekleştirilen toplantıda editöryel şeffaflık ve manipülasyon iddiaları ön plana çıktı

BİM AKTÜEL 1-2-4 TEMMUZ 2025 KATALOĞU 2025 || Bim’de bu hafta neler var? Bim aktüel ürünler kataloğu Aşure Tenceresi, GOKART Pro, Dengeleyici Scooter, X3 Aksiyon Kamerası getiriyor

Haftanın ilk bim aktüel ürünler kataloğu satışa çıktı. Bim’in ürünleri aynı zamanda bim.com.tr bim online alışveriş sitesinden de temin edilebilecek. Bim aktüel 1 Temmuz 2025 kataloğu içerisinde; Şenpiliç Piliç Çıtır Lokum Bonfile 400 g 85 TL, Banvit Piliç Kokteyl Sosis 1000 g 87.50 TL, Ramiz Dana Sucuk Köfte 500 g 299 TL, Taraklı Yarım Yağlı Eritme Peynir 1000 g 237.50 TL’den satışta olacak. Bim aktüel 4 Temmuz 2025 kataloğu içerisinde ise; X3 Aksiyon Kamerası 14.500 TL, LG 55 İnç 4K Ultra HD TV 29.900 TL, TCL 43 İnç Full HD Android Smart Led TV 11.750 TL, Samsung Galaxy S21 FE Cep Telefonu 8GB/128GB 15.990 TL, Arzum Choppy Doğrayıcı 1.250 TL fiyatlarıyla bim online ve marketlerde satışa sunulacak. Peki, bim’de bu hafta cuma neler var? İşte, 1-2-4 Temmuz bim aktüel ürünler kataloğu 2025 tamamı…

SON DEPREMLER 27 HAZİRAN AFAD VE KANDİLLİ || Deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu, son deprem ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler listesi 27 Haziran Cuma yani bugün yurt genelinde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki yurtiçi ve komşu ülkelerde meydana gelen depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anbean kaydediliyor. Son olarak dün 16.34’te Sivas Ulaş’ta 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 27 Haziran son depremler listesi…

YÖKDİL ne zaman yapılacak? YÖKDİL/2 sınav tarihi yaklaşıyor!

YÖKDİL 2 sınav tarihi belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2025 ÖSYM sınav takvimi doğrultusunda birçok sınavın tarihi yayımlandı. 2025-YÖKDİL/2 sınav tarihi ÖSYM sınav takvimi ile belirlendi. İşte sınav tarihi!

Bakan Tekin’e bol sıfırlı karnesini veren Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak’tan dikkat çeken çıkış: ‘Eğitim 5-10 yıl içinde tamamen erişilemez hale gelecek’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e bol sıfırlı karnesini veren Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Eğitim 5-10 yıl içinde tamamen erişilemez hale gelecek” diye konuştu.