İran’da kamuya perşembe tatili

İran’da Devlet Daireleri Artık Perşembe Günleri Kapalı Olacak

İran’ın kuzeyindeki Erdebil eyaletinde, enerji tasarrufu çerçevesinde devlet daireleri artık perşembe günleri kapalı olacak. Erdebil eyaletindeki enerji tasarrufu önlemleri kapsamında, devlet daireleri perşembe günleri tatil edildi.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Erdebil Valiliği Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Enerji Tüketim Yönetimi Çalışma Grubu’nun kararı ve Valiliğin onayı doğrultusunda, ülkenin enerji istikrarına katkı sağlamak amacıyla, acil yardım ve hizmet kurumları hariç, tüm eyalet idari kurumları 8 Mayıs itibariyle ikinci bir emre kadar perşembe günleri kapalı olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Erdebil’deki idari kurum yöneticilerinden gerekli planlamayı yaparak hafta içi halkın işlerini halletmeleri istendi. Ülkede hafta tatilinin ilk günü olan perşembe günü, hizmetlerin aksamaması için uzaktan çalışmaya geçilmesi gerektiği belirtildi.

Perşembe günleri bankaların açık olacağı eyalette, adli birimlerin faaliyetleri ise ilgili makamların talimatları doğrultusunda belirlenecek. İran’da perşembe ve cuma günleri hafta sonu tatili uygulanıyor ancak birçok idari kurum perşembe günleri de çalışmalarını sürdürebiliyor.

Ülkenin enerji istikrarına katkı sağlamak amacıyla, Kirman eyaletinde de perşembe günleri tatil edilmişti. İran’da enerji tüketimini yönetmek amacıyla gün ışığından daha fazla yararlanmak için çalışma saatleri 10 Mayıs Cumartesi gününden itibaren 06.00 ila 13.00 arası olarak belirlendi.

Dünyanın en büyük doğal gaz ve petrol rezervlerine sahip İran, ekonomik yaptırımların baskısı, yetersiz altyapı yatırımları ve hızla artan enerji talebi nedeniyle ciddi enerji krizleri yaşıyor. Enerji tasarrufu uygulamaları ülkede yaygınlaşırken, yetkililer sık sık halkı enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmaya çağırıyor.

(AA)

Related Posts

AVM niteliği taşımayan işletmeler AVM ifadesini kullanamayacak

Alışveriş merkezleri (AVM) için yönetmelikle belirlenen nitelikleri taşımayan yapı ve işletmelerde AVM ibaresi kullanılamayacak.

AKP’li vekil halka döviz satışının yasaklanmasını istedi

İsmail Güneş bu öneriyi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a aktardı. “Dövize yönelimi engellemenin yolu var. Halkın döviz almasını yasaklayın, doları sadece ithalat-ihracat yapanlar alsın” dedi. REZERVDEKİ erimenin bu yolla durdurulabileceğini iddia etti. Güneş’in önerisi karşısında “döviz yasağının 45 yıl önce Turgut Özal tarafından kaldırıldığı” hatırlatıldı. “Krizi çözmenin yolu yasaklar

Maradona’nın ölümüne ilişkin dikkat çeken gelişme: Yeni belgeler ortaya çıktı

Arjantin’in efsane yıldız futbolcusu Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında dava dosyasına yeni 300 tıbbi belge ve 500’den fazla e-posta konuldu. Ulusal basında yer alan haberde, savcılığın talebi doğrultusunda Buenos …

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli geldi!

Son dakika haberi… Ekrem İmamoğlu’nun eski adıyla Twitter, yeni adıyla X sosyal medya platformu hesabına erişim engeli getirildi.

ABD’li Bakandan ‘Epstein’ itirafı: Binlerce çocuk istismarı videosu var

ABD Adalet Bakanı Pam Bondi, kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanırken hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein hakkında “Çocuklarla ya da çocuk istismarı içeren on binlerce videosu var ve yüzlerce mağdur söz konusu.” ifadesini kullandı.

Trump’tan Hindistan ile Pakistan’a çağrı

ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan ile Pakistan arasındaki çatışmanın sona ermesi çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir